Treballar sol Vs Coworking: què tries?

Siguem honestos: treballar en pijama i sense horaris sona com un somni fet realitat. Zero complicacions, zero lligams i molta comoditat, però sempre hi ha un altre costat de la història. A l’, principi treballar des de casa ens sembla l’opció de somni perquè tenim llibertat d’escollir l’horari de treball, el temps de descans, no ens arreglem per sortir i vam començar la jornada des del llit, si així volem. Avui, però, et mostrarem una altra forma de treballar com freelancer sense necessitat d’estar lligat a un horari d’oficina ni a l’avorriment que significa no sortir mai de casa. Queda’t amb nosaltres i fes un cop d’ull aquesta llista sobre els beneficis de l’coworking!

Com ajuda el coworking als emprenedors i treballadors a distància

Els beneficis de treballar a casa ja els coneixes: comoditat, llibertat, flexibilitat horària. Però, qui va dir que no és possible gaudir d’aquestes bondats fora de casa?

Una dels principals inconvenients als quals s’enfronten els treballadors de modalitat freelance i els emprenedors quan treballen des de casa són: aïllament, incapacitat de separar l’espai i temps per al treball de les obligacions de la llar, avorriment, incapacitat per concentrar-se en les tasques , son, apatia i, fins i tot, baixa autoestima quan no cuiden la seva imatge física pel simple fet d’estar a casa.

Com veus, tot té un costat lluminós i un costat fosc. Si aquest costat fosc de treballar a casa no t’agrada, et convidem a conèixer juny beneficis de treballar en espais de coworking:

Menys distraccions

A diferència d’estar a casa, en els espais de coworking no sorgirà la temptació d’anar a l’habitació per dormir una migdiada, veure televisió, netejar i ordenar o anar a a el mercat. Aquests llocs s’adapten a les necessitats de cada qui perquè els seus usuaris es concentrin i optimitzin el seu temps. A més, brinden accés a zones de treball equipades, internet d’alta velocitat, sales per a esdeveniments, reunions, tallers, etc.

Millor organització

És cert! L’organització és la clau per fer i lliurar el treball a temps. A més d’evitar les distraccions, a l’treballar en aquestes oficines és possible ser més disciplinat i mantenir el focus en els deures propis, especialment si determinem un horari de treball i ens proposem complir-lo.

Creixement de la llista de contactes

Fer nous contactes és determinant per a qualsevol freelancer o emprenedor, per això aquests llocs són ideals per trobar amics, possibles socis i altres companys que treballin en àrees que es complementen amb la teva, en els quals podries trobar el suport necessari per crear o donar continuïtat als teus projectes.

Augment de la productivitat

Quan treballem des de casa solem ser flexibles amb l’horari de treball, fins al punt de procrastinar massa i baixar la productivitat. A canvi, en els espais de coworking es potencia la productivitat. A l’estar en un ambient on es treballa còmodament, i a l’romandre allunyats de distraccions, no només es manté la concentració sinó que també augmenta la creativitat, l’energia i la disposició a complir metes.

Reducció dels bloquejos

Un dels problemes més comuns que afecten els freelancers són els bloquejos creatius. Res pitjor que quedar-se sense idees a l’hora de començar a escriure o quan es tracta de definir una cosa important per a un projecte. El millor de treballar en espais de coworking és que, a l’estar envoltat de gent que s’enfronta a reptes similars, pot haver algú que brindi idees interessants des d’un enfocament diferent a la nostra.

Major accés a la informació

Un altre desavantatge que la casa sigui l’oficina és que, a l’treballar en soledat, és molt fàcil deixar d’estar a el dia, aïllar-se i deixar d’intercanviar informació amb altres professionals. Els espais de coworking ajuden, a més, a ampliar els coneixements, a mantenir-se informat en diferents àrees i a conèixer altres perspectives a l’hora d’innovar.

Ara que coneixes els avantatges de treballar en espais de coworking, què decideixes?